ajdovščina
      kako do nas
      naša dežela
      podnebje
      gospodarstvo
      naši kraji

dediščina
      zgodovina
      naravna dediščina
      sakralna dediščina
      arheološka dediščina
      kulturna dediščina
      spomini
      osebnosti
      zgodbe
      običaji

doživetja
      pohodne poti
      oglejte si
      šport in rekreacija
      izleti

gostilne, kmetije
      gostilne
      izletniške kmetije
      osmice
      vinogradniške kmetije
      tradicionalne jedi

gostoljubno
      nočitve
      planinske koče
      pikniki
      lovske koče

koristno
domače
      vino
      sadje
      doma pridelano
      rokodelci
      spominki
utrinki
utrinki
društva
      kulturna društva
      športna društva
      turistična društva       humanitarna društva       mladinska društva       ostalo
utrinki
povejte vi
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61 a
5270 Ajdovščina

tel.: 05 365 91 40
mob.: +386 31 355 110
e-pošta

Urnik:
pon - pet: 8:00 - 16:00
sob: 8:00 - 12:00

novice


janfebmaraprmajjunjulavgsepoktnovdec

27.06.17 Napovedujemo: Rock Batuje

ROCK BATUJE PO PETNAJSTIH LETIH KONČUJE SVOJO POT

28. julija se bo v Športnem parku v Batujah odvila ena najodmevnejših poletnih prireditev na Primorskem, koncert Rock Batuje. Tradicionalni dogodek, ki poteka letos že 15. leto, bo s svojo pestro glasbeno ponudbo pričaral občinstvu nepozaben večer, ki bo hkrati tudi zadnji. Letošnje zvezde večera bodo skupine Mi2, Tabu, Zmelkoow in domača skupina Skalp. Rdeča nit večera pa je v rokah DJ Rikija.

Zadnji julijski vikend bodo obiskovalci po 20:00 užili polno mero dobre glasbe. Otvoritev večera bo pripadla lokalni skupini Unitisti, ki bodo občinstvo ogrevali pred nastopom glavnih akterjev tega večera. Na batujski oder bodo prvič stopili skupini Tabu in Mi2. Prvi polnijo dvorane s svojo neuničljivo odrsko energijo in iskrenostjo, ki ne pušča dvomov o eni najboljših glasbenih skupin v Sloveniji, drugi pa so preprosti Štajerci iz Rogatca, ki imajo za seboj že več kot 1000 koncertov, vso svojo igrivost, humor, zajebancije in resne debate pa so strnili na sedmih albumih, ki pričajo o njihovi veličini.

Po dolgih trinajstih letih se v Batuje vračajo Zmelkoow, ki bodo predstavili svoj aktualni album Pionirji divergentnega marketinga, seveda pa ne bodo manjkale niti stare uspešnice iz železnega repertoarja. Kot pa se za konec spodobi, bodo zadnji ton zaigrali domačini Skalp, zaradi katerih se je neverjetna pot prireditve Rock Batuje sploh začela.

Rock Batuje je pomemben glasbeni dogodek v Vipavski dolini, ki je v vseh teh letih privabljal obiskovalce iz širše okolice, kar nekaj pa tudi iz tujine. Vse delo okrog prireditve temelji na prostovoljnem delu marljivih domačinov in njihovih prijateljev, brez katerih ta prireditev sploh ne bi obstajala. 15-letno obdobje trdega dela, neprestanih bitk z vremenom, dopusti, negotovostjo, pesimizmom, vzponi in padci, trendi sodobne glasbe in birokracijo je med Batujci spletla neuničljivo vez. V vseh teh letih so se rojevala nova prijateljstva, zveze, zakoni in tudi naraščaji, ki so združili celotno vas, da je za to prireditev dihala kot eno. Zato je letošnji koncert še toliko bolj čustven, saj bo 15. obletnica tudi zadnja.

Ker je namen koncerta uživanje ob prijetni glasbi, je tudi vstopnina temu primerna, saj je cena vstopnic v predprodaji 8 €, na dan koncerta pa 10 € do 22:00, kasneje pa 12 €. Poskrbljeno bo tudi za motoriste, ki bodo imeli posebej zanje ograjen parkirni prostor tik ob prizorišču, za vse utrujene pa bo možno brezplačno kampiranje v ograjenem prostoru s pitno vodo.

Več informacij na uradni spletni strani ali na Facebook strani Rock Batuje.

<< nazajiskalnik